Rymmande får = Träning

Träningslusten har inte riktigt infunnit sig denna veckan. Kanske beror på det tråkiga vädret med regn och rusk . Det som fått mig att gå ut att göra riktigt bra hämt med Rush är när fåren tyckte att gräset var grönare på andra sidan av staketet. Det första försöket dag 1 stannade jag honom för tidig och inte startade igång honom direkt vilket gjorde att fåren rann iväg för oss. Filmade detta och ser vart felen ligger, inte är det hunden inte, han gör bara vad han blir tillsagd…

Dag 2 gjorde vi faktiskt ett riktigt bra hämt på ca: 145 m, han gick ut och runt plockade upp dem, eftersom jag lärde mig från dagen innan så stannade jag honom för att sedan starta upp honom i ett lugnt och i mitt tycke fint tempo tog han dem till mig och här påbörjade vi en fösning som han låg lite nära och var tvungen att pendla en del bakom djuren. Men jag la inte in några kommandon i fösningen för jag vill se hur han arbetade självständigt för att ta in dem på gården. Men vi måste givetvis träna mer att hålla avståndet så vi har koll på hela djurgruppen utan att överpendla.

Vi har även varit på kurs denna veckan och vårt fokus har legat på hämten. Eftersom jag känt att dom inte vart de bästa den sista tiden och ville lägga energi på att få till dem idag. Han började med att lämna kvar hjärnan i bilen och bara sprang för att han skulle springa hmm.. men med lite bestämdhet och övertygelse så hittade vi den igen 😉 Vi fick till några snygga hämt med riktigt bra upptag. och visst finns det saker att träna på, men är i det hela taget riktigt nöjd.

This entry was posted in Nyheter !!. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s